Blog

Hier te lezen: een natuurblog, een blog met reviews van tv-series, (muziek) dvd’s en – last but not least – het vermaarde blog over alles wat met vikingen en Noormannen te maken heeft.

Een opmerkelijk stijgbeugel riembeslag stuk uit Engeland.

Het is altijd een kadootje wanneer metaaldetectoren je hun vondst laten zien en vragen wat je er van vindt. Kort geleden werd in Engeland een zogeheten stijgbeugel riembeslag stuk uit de vroege (of: hoge) middeleeuwen gevonden, daterend plm. de 11e eeuw. In het Engels wordt dit een horse stirrup (strap) mount genoemd. Vaak worden ditMeer lezen over “Een opmerkelijk stijgbeugel riembeslag stuk uit Engeland.”

viking paardentuig sierhanger

Kenmerken van voorwerpen uit de Vikingtijd

In dit blog reageer ik op een verschijnsel wat wel vaker opspeelt: het toeschrijven aan en toeschrijven naar de categorisering ‘viking’ als het om determinatie van voorwerpen gaat. Het tweedelige artikel van Sicco Siegers ‘Van een kastbeslag naar een paardenpendant’ is hier slechts een voorbeeld van. In het tweede deel van zijn artikel – DetectorMeer lezen over “Kenmerken van voorwerpen uit de Vikingtijd”

Merelbelevenissen

Dit is het verhaal van Mottige merelman en Soepel merelvrouwtje. Maanden terug dook er een merelvrouwtje de druif in en begon een nest te maken, wat, nog maar net begonnen te bouwen, spoorslags verlaten werd. Een paar weken terug zat er in de druif opeens een compleet afgebouwd nest met merelvrouw er op. Dezelfde. WatMeer lezen over “Merelbelevenissen”

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.


Mijn blog volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.

%d bloggers liken dit: